Chicago Pt. 3, Shedd Aquarium 24.07.11

På dag to gik turen til John G. Shedd Aqarium, der ligger på South Lake Shore Drive lige ned til Lake Michigan. Der er lidt for langt at gå for små ben, så vi hapsede en taxa, som altid er møg-billigt i en storby. Ellers er der også en højbane og almindelige busser, og har man mere tid, end vi havde, er det altid en fed form for sightseeing at hoppe ombord på en (mere eller mindre) tilfældig bus. I Chicago er folk afslappede og nysgerrige, så man får som oftest en snak med på vejen også, hyggeligt synes jeg. Og har man børn med, er det superfedt for deres sprog og kulturforståelse at tage dem med på sådan en tur. Tænk hvor mange hverdagsudtryk man kan lære på en fem-seks stop med bussen 🙂


Udenfor akvariet er der en super udsigt over downtown Chicago. Man kan gå eller cykle hele vejen rundt om museet på lukkede stier, et dejligt afbræk fra the hustle and bustle of traffic and big city.


Siden Chicago ligger ved Lake Michigan, er der fuldt af både overalt. Det giver sådan en fed sommerferiestemning, synes jeg.


Den gamle del af akvariet stod færdig i 1930, og der er de fineste art deco-detaljer både udenfor og indenfor. Jeg faldt pladask for den her skønne standerlampe formet som et havsneglehus. Det er virkelig værd at gå på oplevelse der, og ikke kun for at se dyrene 😉 Bare at stå i forhallen er en oplevelse i sig selv.


Men dyrene er da også sjove. Se f. eks. ham her.


Månedens særudstilling var om gopler, og nøj hvor var de flotte. Jeg ønsker mig et gopleakvarium 🙂


Som på de fleste amerikanske museer var der et stort kafeteria. For det meste er maden ok og rimelig i pris. Og så serverer de god kaffe.


Da vi var blevet tanket op med mad og vand, vand, vand – der er VARMT i Chi-Town om sommeren – gik turen ned til en lille vandtaxa, der sejler mellem Shedd Aquarium og Navy Pier. Det er iøvrigt den gamle del af akvariet, I kan se bag mig til venstre. Så fin en bygning.

Læs mere om Shedd Aqarium her, hvis I lyster.
Et fint alternativ til Shedd, hvis man ikke lige synes, at hav- og floddyr er the bomb, er The Field Museum of Natural History ikke langt derfra. Her kan man bl.a. se dinosaurer. Læs mere om Field og andre attraktioner i Chicago lige her

Follow on Bloglovin
Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.