Forsommer i min have 29.05.19

Det gror og blomstrer i min have, så det slet ikke er til at følge med.

Foråret og forsommeren er min yndlingsårstid, og det går næsten alt for hurtigt hvert år, synes jeg. Man vil jo gerne have det meste ud af det, men vejret er mildest talt jo desværre ikke til havehæng for tiden.

Mine pelargonier og geranier er dog flyttet i drivhuset i sidste uge – et sikkert tegn på, at det rigtig kolde vejr er endegyldigt forbi for i år. De kan nemlig ikke tåle frost.

Igen i år har jeg hverken forspiret eller langt dahliaknolde i jorden, simpelthen fordi jeg ikke er hjemme til at passe de små planter, da vi skal ud at rejse i sommerferien, men mere om det senere. Den rejse fortjener et indlæg for sig selv.

Derfor er det kun de planter, der kommer af sig selv hvert år, jeg kan vise frem, men de vækker lige så stor glæde hos mig, som de små nye planter.

Jeg synes efterhånden, jeg har fået de forsommerplanter, jeg godt kan lide: Syrenerne var her i forvejen, da vi flyttede ind, men dem har jeg beskåret lidt, da de var gamle og ranglede i det.

Akelejer og klematis har jeg selv sået og plantet. Det var et godt valg i min have. Jeg kan godt lide det selvsåede og lidt tilfældige og der er akelejer jo geniale, fordi de kommer, hvor de vil, og også fordi de helt passer sig selv. Man skal bare hakke dem væk, der hvor man ikke vil have dem. Verdens nemmeste blomst.

Ellers går jeg og venter på, at klatrehortensia, fjerbusk og pæoner skal blomstre, så spændt som et barn juleaften. De er ikke med på billederne, men lur mig om der ikke kommer et indlæg om dem også.

Dejlige forsommer <3

Follow on Bloglovin
Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.