“Go the F*** to Sleep” 18.06.11

Den her har ramt mig lige i hjertet. Det er Adam Mansbach, der har skrevet teksten, og Ricardo Cortés, der har lavet illustrationerne. Samuel L. Jackson læser op. Den er simpelthen så sjov. Jeg har ikke grinet så meget siden “Muldvarpen der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved”, som parentetisk bemærket i modsætning til “Go the F*** to Sleep” godt kan læses op for børnene. “Go the F*** to Sleep” er ubetinget en voksenbog.
Inspirationen til bogen kommer da også efter sigende fra Mansbachs egne erfaringer: Hans dengang toårige datter Vivien var mildest talt ikke indstillet på at falde i søvn uden kamp, akkurat som de fleste børn i den alder. Jeg kan i hvert fald genkende problemet 😉 Den vækker minder fra, da damerne var mindre. Alle de gange hvor jeg faldt i søvn på gulvet før dem. Alle de gange hvor jeg listede ud af værelset, så stille jeg kunne, kendte alle gulvbrædderne, vidste hvilke der knirkede, og hvilke der ikke gjorde. Alle de gange jeg måtte give op og lade dem falde i søvn på min mave. Oftest gik hele aftenen med at få de små terrorister til at sove. Jeg kan godt forstå, at bogen lå nummer et på Amazons liste over pre-orders i maj.

“Go the F*** to Sleep” er skrevet i en typisk nusery rhyme-stil med de romantiske forestillinger om dyreungerne, der glider uproblematisk ind i søvnen tæt op ad mor eller far, men hele vejen igennem løber den stakkels plagede menneske-forældrers tankestrøm og voksende frustration over det højt elskede, men genstridige menneskebarn, som ikke vil sove – personligt foretrækker jeg så klart realismen frem for romantikken. Det er ikke altid en dans på roser at være mor eller far:

“The cats nestle close to their kittens now.
The lambs have laid down with the sheep.
You’re cozy and warm in your bed, my dear
Please go the fuck to sleep.”

Nej, ved I hvad… faktisk har jeg stadigvæk kampen med de to fjolleører en gang imellem – der skal stadigvæk tisses og hentes vand og bamser. Men de vil ikke sove på min mave længere. Nu vil de allerhøjst holde i hånd. Hvis jeg er heldig 😉

Follow on Bloglovin
Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.