In the Frame

surprises lurk, awaiting discovery.

Jeg har et lager af gamle billedrammer liggende i gemmerne og føjer nye til løbende. Når der er mange småbørn i familien, drysser der ret ofte nye billeder ind – til min store fornøjelse. Da Hans Lækkerhed, aka. min nevø Bissen, lige er blevet holdt over døbefonten i Marmorkirken af en storsnøftende “Monster”, og bemeldte Monster den anden dag modtog et fint takkekort fra Bissen med billede og det hele, blev jeg således fristet af den her fine guldramme til sølle 15 kroner. Selvfølgelig skal Hans Lækkerhed i guldramme. Det manglede da bare.

Frisk og frejdig gik jeg i gang med at skille rammen af, bevæbnet med kniv og Ajax.

Og blev mødt af et stykke meget orange tapetrest og en kløver, der bragte mindelser om en forlængst glemt juli på den tågede, grønne ø, Guinness så sort som beg og garvede fiskere, der trak både på land. Fyrtårne, ensomme fugleskrig og Atlanterhavet, der hamrede ind på klipperne. Mit livs første søsyge og hemmelighedsfulde walled gardens, gemt på små øer. Den søde duft af roser. Mens jeg stod og forsvandt i støvede ferieminder, fortsatte mine fingre uanfægtet deres demontering, men pludselig var der noget, der bragte mig tilbage til nuet.

Bag tapetet dukkede der et postkort fra forgangne tider frem. Og da jeg vendte det om…

dukkede den her handsome stranger op. En stumfilmsstjerne? En hændervridende brudgom på sin bryllupsdag? En glemt fætter fra Amerika? Det milde, lidt generte ansigtsudtryk vidner om en usikkerhed ved situationen, en ubekendthed ved genren “At være hos fotografen” iblandet en gnist af selvsikkerhed, formidlet ved det direkte blik.

Enhver anden mindre sværmerisk person end jeg ville nok have krøllet den amerikanske fætter sammen og dermed dømt ham til evig forglemmelse, men der var noget ved ham, der gjorde, at jeg ikke kunne bringe mig selv til det. Nu står han så på en hylde, lænet op ad væggen, hvor han ved lejlighed kan kommemoreres, som det sig hør og bør for afdøde familiemedlemmer.

Follow on Bloglovin
Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.