Like a Teardrop on the Cheek of Time 20.10.11

Det er sjældent, at man får muligheden for at få skudt et outfitbillede foran et af verdens syv vidundere, så chancen skulle da gribes, da den bød sig…

Taj Mahal ligger ved bredden af Yamunafloden i byen Agra i Uttar Pradesh-provinsen. Det blev bygget af Mughalkejseren Shah Jahan i perioden 1631-1653 som et mausolæum for hans elskede Mumtaz Mahal. Taj Mahal blev erklæret et UNESCO World Heritage Site i 1983 og blev et af verdens syv nye vidundere i 2007.

Kom tidligt om morgenen (åbner kl. 7), hvor solopgangen farver bygningen svagt rosa, og der er ro og fred. Entreen koster ca. 100 kroner og en udmærket audio-guide omkring en flad tyver. Man køber dem på turistkontoret, og ikke ved indgangen.
Vi boede et stenkast derfra på Hotel Sheela. Det koster mellem 50 og 70 danske kroner for en overnatning. Vælg de dyre værelser. De billige er efter sigende for dårlige.
Hotellet ligger i den bilfrie zone, der er omkring Taj Mahal, og der er dejligt roligt i haven og en udmærket restaurant. Man kan booke over Nettet. Eneste anke er at man skal igennem et kaos af tiggere, souvenirboder og rickshaw drivers, når man bevæger sig udenfor hotellet.
Hvis man ikke har lyst til at bo i Agra – og indrømmet: Der er meget fattigt og beskidt; jeg nåede at få tilbudt at købe to spædbørn på fire dage, og det var der jeg så flest handicappede tiggere – kan man snuppe en dagstur fra Delhi.

Og lad nu være med at tænke ligesom jeg, at “det-gider-jeg-sgu-ikke-for-det-er-helt-sikkert-totalt-overvurderet!”
Taj Mahal er præcis lige så sindssygt smukt, som folk siger.

Der er i øvrigt en fin og gratis udsigt over Taj Mahal, hvis man fortsætter forbi Eastern Gate ned mod Yamunafloden. Herfra kan man også se The Red Fort, more sig over bøflerne der bader, eller få en tur ud på floden i en lille båd, så man kan se genspejlingen af mausolæet i floden. Men pas på aberne 🙂

Follow on Bloglovin
Facebook Comments

2 thoughts on “Like a Teardrop on the Cheek of Time 20.10.11

    • Ja, der er bare rigtig pænt, sådan helt uvirkeligt 🙂
      Tørklædet er en Only-sag. Det har lidt af det der New West-agtige over sig, som jeg er så pjattet med. Jeg er glad for, at du kan lide det 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.