The 30ies and the Fashion Sense of my Foremother

Billeder fra forgangne tider får mig til at drømme om oversize, men elegante frakker med pelskrave og broche på reverset, fingerkrøller og matte røde læber, klokkehatte, hæklede handsker, let chiffon med lav talje, tynde silkestrømper i mary janes og fine guldure på skrøbelige håndled. En behandsket læderhånd om et telefonrør. En lavmælt veksling af replikker, søde suk ind i bakelit-mundstykket, og en telefonistinde der stjålent lytter med, med tilbageholdt åndedræt. Og sørme om ikke clutches også var in fashion i 30’erne.

Min yderst fashionable formoder på faders side havde til fulde taget stilen til sig. Ikke overraskende kom hun til at bidrage til familiens underhold ved at sy tøj på bestilling. Men det var senere. Her var hun endnu helt ung og forelsket i min flotte farfar.

Sources: Stills fra filmen Changeling og fotos fra familiealbummet. Egentlig er filmen slet ikke romantisk som min tekst ovenfor – snarere en tragedie. Den er instrueret af Clint Eastwood. De fine kostumer står Deborah Hopper for. Se den. For stemningen, for stilen, men mest af alt for den triste historie om myndighedernes overgreb på individet og om moderen, der mister det dyrebareste, hun har, sit barn.

These stills from the movie Changeling and from the family album make me dream of an updated version of the 1930ies style. It is such a great film.

Follow on Bloglovin
Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.