Thoughts on Wedding Dresses

En af mine søde veninder har gjort mig opmærksom på de fine kjoler fra New York-baserede Svetlana Shalumovas Sivan Atelier

De fine silketing er håndmalede af den russiske tekstilkunstner Yelena Akhumova. Og selvom hver kjole og hvert tørklæde er et lille unikakunstværk i sig selv, kan silken både vaskes og stryges – praktisk, når der ofte er små, fedtede fingre i nærheden.

Sivan Atelier laver først og fremmest costum-made brudekjoler. Jeg elsker stemningen i det her billede. Det fanger noget af det magiske og rituelle. Man bliver klædt på omhyggelige kvindehænder, der piller, klipper, knapper, arrangerer, for senere at blive klædt af, af fumlede mandefingre, der farer vild i hårnåle, knapper og hægter. Ens bryllupsdag er den ene dag i livet, hvor alle dele af ens påklædning er planlagt ned til mindste detalje, og hvor man bruger mest tid på at klæde sig på. Og mindst mulig tid på at få al stadsen af igen.

Det aller-bedste på hjemmesiden er den vintageinspirerede, dueblå brudekjole. Den minder mig om den kjole, min bedstemor havde på, da hun med myrter i håret og det hele blev gift med min bedstefar engang i 1940’erne.

Se engang de fine læg og de håndlavede, betrukne knapper.

Kjolen består af to dele, en overkjole og den blå aftenkjole herover. De kan bruges hver for sig. Ret smart, synes jeg. Aftenkjole og brudekjole i ét. Det gør, at kjolen kan bruges flere gange fremfor den ene gang, en skæbne, der overgår de fleste brudekjoler. På oldemors tid var man mere praktisk indstillet: Brudekjolen var sort, og blev syet ind og ud og brugt som fin kjole resten af livet. Senere farvede man de hvide kjoler i mere praktiske farver og syede dem om eller lejede simpelthen kjolen, ligesom min bedstemor. Da mine forældre blev gift sidst i 1960’erne foregik det på rådhuset, og min mor havde ikke brudekjole på. Det resulterede i lidt af en udfordring, da jeg skulle giftes – ingen arvekjole fra mor og ingen penge til at få syet én – men den historie får I en anden god gang, hvis I har lyst til at høre den.

Summa summarum: Hvis jeg skulle giftes, skulle det være i den dueblå. Hvad siger I? Er I gift? Fik I syet en kjole? Eller er der en arvekjole i jeres familier? Hvor mange gange har I brugt jeres brudekjoler? Fortæl, fortæl…

A dear friend of mine told me about Sivan Atelier. They custom-make beautiful evening- and wedding dresses. I love the blue one most of all and would wear it if I were getting married, also because it can be used more than one time as it is two dresses in one. What about you? Are you married? Did you wear a custom-made dress? Or do your families have a family dress? Have you worn your wedding dress more than once?

Follow on Bloglovin
Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.