Wtf? Luder?

Åbent brev til dig voksne (?) kvinde, som i nat har kaldt min 16-årige datter en “luder”.

Det er der efter min mening flere ting galt med:

For det første: En luder er en kvinde, som sælger seksuelle ydelser til en mand, ikke en 16-årig pige som (måske) har haft sex med sin kæreste på dit badeværelse til en fest – bare lige for at få defineret hvad det er, vi taler om her, hvis du skulle være i tvivl.

For det andet: Hvordan forestiller du dig, at vi skal lære de unge mennesker at tale ordentligt til hinanden, når du stiller dig op foran en hel flok af dem og kalder en 16-årig pige for luder? Eller det er måske kun folkeskolens opgave at lære de unge mennesker en fornuftig omgangstone?

For det tredje: Der skal to til tango. Der var også en ung mand involveret (min datters faste kæreste på 7. måned, som for øvrigt er en fin ung mand), men ham glemte du vist at kalde noget. Ser du, det støder mit feministiske hjerte lidt. Ikke at jeg ønsker for nogen, at de skal blive kaldt hverken det ene eller det andet af voksne mennesker…

For det fjerde: Forholdet mellem voksne og unge mennesker er asymmetrisk. Lad mig forklare mit take på det: Du er voksen. Det er dig der sidder inde med magten, erfaringen, du er eller burde være et forbillede for de unge. Når du står og kalder en ung pige for luder, er det et verbalt overgreb begået af den, som burde være the better person. Og desuden viser du den flok unge mennesker, der overværer det her optrin, at det er et ok ord at bruge om en pige/kvinde jf. pkt. 2.

For det femte: Hvad lavede du og din mand egentlig udenfor det badeværelsesvindue in the first place???

For det sjette: At du nægter min datter adgang til dit hus for at hente sine ting, efter at du har udelukket hende fra festen er en ting, at du bagefter siger, du vil brænde dem af, har jeg slet ingen kommentarer til ud over WTF?

Jeg er helt med på, at sådan en fest for en flok 16 til 18-årige kan være en mundfuld, men at man kan tabe hovedet så eftertrykkeligt, er mig alligevel lidt af en gåde. Man skal høre meget, før ørerne falder af…

Jeg håber, det er gået ok med at få gjort rent efter de vilde horder. Tro mig, jeg ved, det kan være noget af en opgave. Måske har du haft tid til at tænke lidt, imens du gik tur med støvsugeren. Det håber jeg, du har.

God midsommer!

Follow on Bloglovin
Facebook Comments

2 thoughts on “Wtf? Luder?

  1. Jeg er med på man ikke synes det er helt rart fremmede gør uønskede ting i ens hjem, men man kan godt få den holdning fremført uden at hælde ukvemsord ned over dem. Og herre gud, af de uønskede ting der kunne forekomme på mit badeværelse imellem nogle teenagere ville sex ikke rangere øverst. Det ville til gengæld hærværk, tyveri, stoffer og enhver form for overgreb, verbalt, fysisk eller seksuelt.

    Kan du huske vores fælles fest Lisa? Mine forældre tog da det hele i stiv arm og fik det stoppet, som skulle stoppes, men der var ingen kritik, ingen raseri og ingen overfusninger selvom det gik meget lystig for sig på et tidspunkt. Jeg følte mig tryg ved at de var der og det var godt de var der til at træde til, da det blev nødvendigt. De var høflige, men bestemte og de kunne aldrig have drømt om at kalde et ungt menneske sådanne ting.

    Til din smukke datter….Der vil altid være folk der vil være misundelige over skønhed, ungdom,vid,status og rigdom. Bange for hvad alt dette dejlige kan tage fra dem selv. Eller de føler sig for altid udenfor rækkevidde af det de aldrig fik eller smertes over at huske det for altid mistede.Men det er ikke din skyld, det er deres eget problem.

    Og så er det bare dejligt at læse at ungdommen stadigvæk er fuld af lyst til alt det livet har at byde på. Bliv ved med det…med måde ( nogle gange). 😉

  2. Tak for din gode, eftertænksomme kommentar, Trine <3

    Og jeg kan godt huske den fest 🙂 Måden, dine forældre tacklede den situation på, var bare beundringsværdig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.