You always half scared me 27.03.12

17-årige Ree bor langt ude på landet i Missouri sammen med sin katatoniske mor, faren som supplerer indtægterne ved at koge og sælge methamfetamin, og to yngre søskende, som Ree tager sig af.
Faren står til 10 år i fængsel for narkohandel, men bliver frigivet mod kaution indtil retssagen.
En dag forsvinder han sporløst, og Ree må sørge for sin lille familie, så godt hun kan.

I begyndelsen lykkes det hende at hutle sig igennem med hjælp fra naboer, og hvad hun nu kan skyde af smådyr i skoven, men da Ree finder ud af, at faren sat familiens hus som pant hos den lokale bail bondsman, og at de står til at miste det i løbet af få uger, indleder hun en desperat søgen efter ham, da det er den eneste måde, hvorpå hun kan redde sin familie fra hjemløshed.

Men det er ikke nemt for en 17-årig pige at manøvrere i et samfund, hvor sammenhængskraften er tavshed og fortielse, og alle dækker over hinanden, hvor volden er den basale kommunikationsform.

Jeg så først Winter’s Bone for nylig (den fra fra 2010) – var forkølet og skulle have dagen til at gå – gennem cdon.com’s “On demand” for 39 kr. Den downloadede i løbet af 10 minutter, og det fungerede upåklageligt.

Dialogen er knastør og fantastisk:

Ree: You always half scared me.
Teardrop (farens bror, Rees onkel, en rigtig gusten type): That’s cuz you’re smart…

Ree: This fella with the money have a name?
Bail Bondsman: Shit no. Probably left that in his other pants.

Sonny (Rees 12-årige bror, som er ved at hive indvoldene ud af et egern, de har skudt til aftensmaden): Do we eat these parts?
Ree: Not yet…

Filmen er skudt on location i Missouri, total autentisk setting – tro mig, de steder findes, jeg har selv set dem 🙁
Skuespillerne er castet rigtig godt og spiller så overbevisende, at man bliver revet fuldstændigt med. De ligner dem, de skal forestille: Fattige, fejlernærede junkie rednecks.

Okay, jeg kan lige så godt sige det ligeud: Det er nok en af de hårdeste og bedste film, jeg nogensinde har set. Jeg stortudede, da det så allermørkest ud. Og lidt til sidst også.

Har I set Winter’s Bone?
Var I lige så pjattede med den som jeg?

Follow on Bloglovin
Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.